VOX - leven na kinderkanker

mensen aan de bar pratend terwijl er bier getapt wordt
Ik ben niet de enige

VOX BIJEENKOMSTEN

De VOX-bijeenkomsten zijn een combinatie van informatie en ontmoeting. Ze gaan altijd over een bepaald thema, zoals vermoeidheid, vruchtbaarheid of relaties.

Volgende VOX-bijeenkomst

7 november zou er een VOX Bijeenkomst in Driebergen geweest zijn. Omdat we niet fysiek samen kunnen komen vindt de bijeenkomst nu online plaats! Het thema is 'De wereld die 'leven na kinderkanker' heet: de impact op je leven nu'. We gaan het met elkaar hebben over welke impact je ziekte van vroeger kan hebben op je leven nu, op je relatie met je ouders, eventuele broers en zussen, en op je dagelijks leven. De late gevolgen zijn er immers vaak. Maar we gaan het ook hebben over positieve late gevolgen. Aanmelden kan via deze link: https://bit.ly/2FRchFU

Eerdere VOX-bijeenkomsten

Woorden geven aan je verhaal - 6 april 2019
Iedereen heeft een levensverhaal dat uit verschillende hoofdstukken bestaat. Een van jouw hoofdstukken is dat over je ziekte. Hoe werkt dit hoofdstuk door in je dagelijks leven, je persoonlijkheid en je doelen voor de toekomst? Via deze metafoor bekeken de deelnemers naar hun eigen verhaal.

Het nieuwe LATER is begonnen - 3 november 2018
Omdat de LATER-poli van het Prinses Máxima Centrum in juni 2018 open ging, stond deze bijeenkomst in het teken van hoe de LATER-zorg is ingericht.

Werk na kinderkanker - 29 september 2018 
Werken na kinderkanker is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De deelnemers gingen met een LATER-arts en elkaar in gesprek.

Chronische vermoeidheid na kinderkanker - 18 november 2017
De presentatie van dr. Jacqueline Loonen over het omgaan met chronische vermoeidheid na kinderkanker vind je hier.

(On)vruchtbaar na kinderkanker - 1 april 2017
De presentatie van dr. Jacqueline Loonen over de eventuele gevolgen van de behandeling voor de vruchtbaarheid kun je hier bekijken.

Kwaliteit van leven - 5 november 2016
Dr. Saskia Pluijm gaf een overzicht van bewezen manieren die je kunt gebruiken om zo gezond mogelijk en in balans te blijven. Bekijk hier haar presentatie.

Over leven na kanker - 2 april 2016
Joyce Vermeer van het Helen Downing Instituut gaf uitleg en beantwoordde vragen over vermoeidheid na kanker. Bekijk hier haar presentatie.

 

NIEUWS

Jaap den Hartogh naar het Prinses Máxima Centrum

08 september 2022 – ...

VOX-BIJEENKOMST 'WERKGELUK'

18 mei 2022 – Tijdens het symposium van de Vereniging Kinderkanker Nederland op 11 juni organiseert VOX weer een parallelbijeenkomst in het Prinses Máxima Ce...

VOX-BIJEENKOMST 'LEREN LEVEN NA KINDEKANKER'

19 november 2021 – ...

COLUMNS

Lysette schrijft - Vrienden

12 april 2022 – “Ik denk dat we beter een punt achter onze vriendschap kunnen zetten, het gaat niet meer werken. Er is te veel negativiteit in jouw leven. Er is...

PAS JE OP?

18 augustus 2020 – Pas je op? Doe je rustig aan? Let goed op jezelf!! Zo klinken ze; de goedbedoelde adviezen van mensen om je heen. Soms hoor je ze niet eens meer, zijn...