VOX - leven na kinderkanker

mensen achter tafels in een klassikaal opgesteld leslokaal
Met VOX blijf je bij

UPDATE CORONAVIRUS

Maak je je zorgen over het coronavirus? In samenwerking met de LATER-poli van het Prinses Máxima Centrum geven we antwoord op twee veelgestelde vragen:

Maak je je zorgen over het coronavirus? In samenwerking met de LATER-poli van het Prinses Máxima Centrum geven we antwoord op twee veelgestelde vragen:

 

1. Ik heb als kind kanker gehad. Ben ik extra vatbaar voor het coronavirus?

Er is nog geen specifieke kennis over het effect van het coronavirus bij survivors van kinderkanker. De meeste survivors van kinderkanker zijn waarschijnlijk niet vatbaarder dan mensen die als kind geen kanker hebben gehad. Uiteraard geldt ook in dit geval: iedere situatie en iedere persoon is anders. Het is belangrijk om de richtlijnen van het RIVM op te volgen:

• Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociale contacten.

• Ook als je geen klachten hebt, werk zoveel mogelijk thuis of probeer je werktijden te verspreiden.

• Zorg voor goede hygiënemaatregelen

• Was je handen regelmatig met water en zeep

• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

• Gebruik papieren zakdoekjes

• Geen handen schudden

 

Kijk voor meer informatie over het coronavirus op www.rivm.nl en www.vokk.nl Volg bij klachten de richtlijnen van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden… Heb je koorts, ben je kortademig? Neem dan contact op met je eigen huisarts. Heb je vragen over of je naar je werk kunt, neem dan contact op met je eigen huisarts en/of bedrijfsarts. Heeft je huisarts of specialist specifieke vragen over jouw situatie? Zij kunnen dan contact met ons opnemen via nummer (088) 9727272 of (088) 9725051. Als je vragen hebt over jouw persoonlijke situatie, dan kun je contact opnemen met de LATER-poli: (088) 9727272 of (088) 9725051.

2. Mijn LATER-poli afspraak gaat niet door. Wanneer kan ik weer terecht?

De LATER-poli van het Prinses Máxima Centrum is met ingang van 16 maart tijdelijk gesloten. Hiermee wordt het aantal bewegingen in ons centrum die niet absoluut noodzakelijk zijn, beperkt. Op dit moment is nog niet zeker wanneer de LATER-poli weer opengaat. De LATER-poli neemt contact met je op voor een nieuwe afspraak. 

Voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus, kijk op www.vokk.nl. We zijn er als VOX altijd voor jou, dus ook nu. Heb je vragen of behoefte aan een luisterend oor? Neem dan contact op met onze helpdesk. Want juist nu kan het fijn zijn om met iemand te praten die weet wat je meemaakt en je informatie en praktische tips kan geven. Je kunt ons, ook buiten kantoortijden, bereiken via 030-2422944, vox@vokk.nl of bureau@vokk.nl of via onze Facebookpagina en chat. Heb jij nog een andere vraag? Laat het ons weten!

25 maart 2020

Meer nieuws

Nieuwsarchief

44 bericht(en)

NIEUWS

VOX-BIJEENKOMST 'LEREN LEVEN NA KINDEKANKER'

19 november 2021 – ...

DOCUMENTAIRE LATER IS NU TE ZIEN!

23 september 2021 – Wow, wat een bijzondere avond! De documentaire LATER van Annick Sickinghe en Sam van Zoest is gelanceerd. ...

'LATER': EEN FILM OVER LEVEN NA KINDERKANKER

17 september 2021 – Annick Sickinghe kreeg als 14-jarige lymfeklierkanker; inmiddels is ze 23 jaar en afgestudeerd aan de kunstacademie. Samen met Sam van Zoest (27) maak...

COLUMNS

PAS JE OP?

18 augustus 2020 – Pas je op? Doe je rustig aan? Let goed op jezelf!! Zo klinken ze; de goedbedoelde adviezen van mensen om je heen. Soms hoor je ze niet eens meer, zijn...

VAN KNUFFEL TOT PUPPY

03 september 2019 – Dan ben je 17 (bijna 18), zit je in je eindexamenjaar van havo 5 en krijg je te horen dat je lymfeklierkanker hebt....