VOX - leven na kinderkanker

mensen achter tafels in een klassikaal opgesteld leslokaal
Met VOX blijf je bij

TERUGBLIK OP 2019!

2020 is net een week oud. Tijd om kort met je terug te blikken op wat we dit jaar hebben gedaan. Want wat was 2019 voor VOX een bijzonder jaar!

1) 2019 was het jaar waarin VOX vijf jaar bestond. Met de #HighFive4LATER-campagne hebben we aandacht gevraagd voor het leven na kinderkanker.

Deze campagne heeft VOX en daarmee jullie ervaringen op de kaart gezet. De verhalen die jullie instuurden maakten indruk op veel mensen, gezien het aantal likes en deelacties op onze posts op social media.

Onderdeel van deze campagne was de lancering van het enige echte VOX-polsbandje, waarmee jullie diverse selfies hebben gemaakt). We hebben nog steeds bandjes beschikbaar, dus mocht je hem nog niet hebben en wel willen hebben, kijk even hier.

Het Jubileum Event eind september was voor ons echt het hoogtepunt van 2019! Velen van jullie waren er bij en hoorden inspirerende verhalen, live muziek en genoten van lekkere hapjes en drankjes. Dit alles om samen met onze achterban en medische professionals ons vijfjarig bestaan vieren. Dit event liet zien waarom het zo belangrijk is dat VOX er is: mensen die elkaar ontmoeten en meteen begrip en herkenning vinden. Daarnaast bood het de mogelijkheid te netwerken met medische professionals en ook een politicus, Rens Raemakers. Zo gaan we begin 2020 met VOX op bezoek bij Rens in Den Haag.2) Een ander hoogtepunt was de videoboodschap van Maarten van der Weijden.

Maarten heeft er ook voor gekozen om geld van zijn bijzondere zwemtocht toe te wijzen aan twee onderzoeken gericht op late gevolgen van kinderkanker:

- Het eerste onderzoek bekijkt of hartschade als gevolg van de behandeling van kinderkanker al in een vroeger stadium opgespoord kan worden.

- Het tweede onderzoek bestudeert zowel de negatieve als positieve psychosociale gevolgen van het doormaken van kinderkanker.

Maarten brengt dus in praktijk wat hij in het onderstaande filmpje zegt: "laten we samen gaan voor een beter nu en een beter later.'

3) De campagne die we begin dit jaar zijn gestart om 'onbegrip om te buigen in begrip', slaat goed aan.
Diverse korte quotes geven inzicht in jullie ervaringen, zonder dat daar een heel verhaal voor nodig is. Deze posters worden altijd goed gedeeld en daar zijn we blij mee, want hoe meer dit wordt gedeeld, hoe meer begrip er ontstaat. Kortom, in 2020 gaan we hier zeker mee door!


4) We konden weer diverse nieuwe mensen verwelkomen tijdens onze activiteiten en in onze Facebookgroepen.
We hadden weer een paar VOX-borrels, met vooral een goed bezochte Nieuwjaarsborrel in Utrecht.

De VOX Bijeenkomst van 6 april stond in het teken van woorden geven aan je verhaal. Een interactieve workshop leerde de deelnemers dit toe te passen in het dagelijks leven. We waren nog niet uitgepraat na afloop, dus dat vraagt om een vervolg.

Het Vicki Brown Huis in Den Bosch organiseerde speciaal voor VOX een fantastische Beautydag, waarin diverse dames een dagje in de watten werden gelegd.

De VOX & Brains dag in februari werd goed bezocht en liet zien dat er behoefte is aan specifieke aandacht voor niet-aangeboren hersenletsel. De VOX & Brains bijeenkomst in november tijdens het VOKK-najaarssymposium over hersentumoren liet hetzelfde zien.

Het eerste VOX Klimevent dat we in mei organiseerden vraagt ook om een herhaling! Onder begeleiding van professionele klimmers overwonnen sommigen hun angsten en bedwongen de hoge wand.

Jonge survivors en hun brussen konden met Sailing Kids meevaren op de Eendracht naar Aalborg in Denemarken. Zij hadden een onvergetelijke tijd!

Het VOX+ Weekend van begin september, speciaal voor mensen die al lang leven na kinderkanker, was waardevol. De kleine setting, de goede gesprekken en het lekkere eten maakte dit weekend tot een bijzonder geslaagde activiteit.

In 2020 mag je weer diverse activiteiten van ons verwachten. We zijn o.a. bezig met de organisatie van het LATER voor LATER symposium, dat na twee jaar afwezigheid weer plaats gaat vinden.

De eerstvolgende activiteit is de Nieuwjaarsborrel in Utrecht, op 18 januari.

We wensen je alle goeds voor 2020!

de Werkgroep VOX

07 januari 2020

Meer nieuws

Nieuwsarchief

46 bericht(en)

NIEUWS

Jaap den Hartogh naar het Prinses Máxima Centrum

08 september 2022 – ...

VOX-BIJEENKOMST 'WERKGELUK'

18 mei 2022 – Tijdens het symposium van de Vereniging Kinderkanker Nederland op 11 juni organiseert VOX weer een parallelbijeenkomst in het Prinses Máxima Ce...

VOX-BIJEENKOMST 'LEREN LEVEN NA KINDEKANKER'

19 november 2021 – ...

COLUMNS

Lysette schrijft - Vrienden

12 april 2022 – “Ik denk dat we beter een punt achter onze vriendschap kunnen zetten, het gaat niet meer werken. Er is te veel negativiteit in jouw leven. Er is...

PAS JE OP?

18 augustus 2020 – Pas je op? Doe je rustig aan? Let goed op jezelf!! Zo klinken ze; de goedbedoelde adviezen van mensen om je heen. Soms hoor je ze niet eens meer, zijn...